Nimi:
Asukoht: Brussels

teisipäev, aprill 24, 2007

Brüsseli parkidest


Brüsselis on arvukalt eri suuruses ja suunitlusega parke. Nende eest hoolitsetakse, enamasti paistavad nad silma pügatud muru, lillepeenarde ning rivistatud puude poolest. Parke on siin uuemaid ja vanemaid, nooblemaid ja rahvalikemaid. Neil on nn rohelise riba, avaliku ruumi loomise ja planeeringu (erinevate linnajagude eraldamine-ühendamine) funktsioon ning kahtlemata esteetiline väärtus. On teada ka paar salaaeda.


Ja parke siin armastatakse ning neid külastatakse! Näiteks sörkimise, rulluisutamise, trummi löömise, ratsutamise, jalgrattaga soitmise, lugemise, koeraga jalutamise, jäätise ja vahvlite söömise, piknike pidamise, jalgpalli, male, kaartide, kitarri, sulgpalli ja petanque'i mängimise ja teab mis muudel eesmärkidel.


Olgugi et meie korteril on igasse ilmakaarde avanevad balkonid, siis vahel on vahel tore istuda pargis, kontaktis loodusega. Eriti lahe on seda teha ühes sopradega. Viimati saatis meie petanque'i mängu kloostripargis jäine shampus ning korvitäis piknikusööki. Sellistel hetkedel, kui sobrad suvesooja päikese käes üksmeelses tegevuses, tahaks olla fotolemb, et neid momente alatiseks jäädvustada.


Suurepärane Brüsseli parkide otsingumootor: http://www.ecli.net/rbc/